Integritetspolicy

Integritetspolicy

Senaste uppdatering 220401

Vår integritetspolicy beskriver hur vi samlar in, förvarar och använder din personliga information samt vilka rättigheter du har. Den är till för att säkerställa att din personliga information behandlas på ett säkert sätt enligt GDPR.

Ansvar

Fru Olesen Garn & Design AB, organisationsnummer 559344-1420 är ansvarig för de personuppgifter vi samlar in.

Med personuppgift avses all information som kan kopplas till en enskild person, exempelvis ditt namn, din bild på Instagram eller din köphistorik.

Vem delar vi din information med?

Vi behöver dela din personuppgifter med tredje part (personuppgiftsbiträden) för att kunna genomföra köp, kommunicera med dig och se till att dina paket når fram till dig. Detta gäller logistikföretag (PostNord), betallösningar (Swish, PayPal), IT-lösningar (Loopia)

Cookies

Vi använder Cookies för att förbättra upplevelsen av webshopen.

Sessionscookies
Vi använder sessionscookies som är tillfälliga cookies som försvinner när du stänger webläsaren eller enheten. Dessa används bland annat för att du ska kunna lägga varor i din varukorg. Sessionscookies sparar inga personuppgifter.

Varaktiga cookies
Varaktiga cookies ligger kvar på din enhet tills du tar bort dom eller de går ut. Med hjälp av dessa sparas dina val och inställningar, inga personuppgifter sparas.

Dina rättigheter

Du har alltid rätt att:

-begära ut dina personliga uppgifter

-få felaktiga uppgifter rättade

-begära begränsning av hur vi använder dina uppgifter

-göra invändning mot viss typ av behandling

Om du anser att vi behandlar dina personliga uppgifter på ett felaktigt sätt kan du i första hand kontakta oss så att vi kan reda ut alla oklarheter. Du har också möjlighet att lämna klagomål till Datainspektionen.

Nedan kan du läsa mer om när, hur, vad, varför och hur länge vi behandlar dina personuppgifter.

Detaljerad beskrivning

ÄndamålExempel på personuppgifter som kan komma att behandlasSyfteTidsperiodLaglig grundDelas medSparas i
För att du ska kunna genomföra ett köp.-Namn
 -Adress
 -Telefonnummer
 -IP-nummer
 -Köpinformation
 -Ordernummer
-För att kunna genomföra leverans.
 -För att kunna hantera reklammationsärenden.
 -Vid nyttjande av ångerrätten.
7 år.-Krävs för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden enligt köpeavtalet.
 -krävs enligt bokföringslagen att uppgifterna ska sparas i 7 år
-Logistikföretag: PostNord
-Klarna betallösning
-Swish betallösning
-PayPal betallösning
 
Vårt e-handelssystem WooCommerce samt hos tredje part enligt deras villkor.
För att vi ska kunna kommunicera med dig i digitala kanaler, inklusive e-post och sociala medier.-Namn
 -Användarnamn
 -E-postadress
 -Bilder
 -Annan information som du väljer att delge oss
För att kunna hantera kundserviceärenden.Tills ärendet kan betraktas som löst.Nödvändigt för att tillgodose vårt och ditt berättigade intresse av att hantera kundserviceärenden.Berörd tredje part om kommunikationen sker via sociala medier.Vår e-postserver och/eller hos tredje part där korrespondens utförs (t.ex. Facebook och Instagram).
För att du ska kunna delta i tävlingar och event.-Namn
 -Användarnamn
 -Adress
 -E-postadress
 -Telefonnummer
 -Annan information som du väljer att delge oss
För att kunna genomföra tävlingar och event.Tills tävlingen eller eventet är avslutat och en vinnare har utsetts och kontaktats.Nödvändigt för att att tillgodose vårt och ditt berättigade intresse av att hantera tävlingar och event.Berörd tredje part om tävlingen eller eventet utförs i sociala medier.Vår e-postserver och/eller hos tredje part där tävlingsbidrag och anmälningar lämnas.
För att vi ska kunna administrera sociala kanaler.-Namn.
 -Användarnamn.
 -Profilbild.
 -IP-adress.
 -Annan information som du väljer att delge oss i våra sociala kanaler.
För att vi ska kunna svara på kommentarer och frågor från dig.Uppgifterna du lämnar ligger kvar i våra flöden tills du väljer att själv ta bort dom.Vårt berättigade intresse av att kunna administrera sociala medier och för att kunna tillgodose ditt intresse att interagera med oss.Berörda sociala medier (Facebook, Instagram, Ravelry).Hos berörd tredje part där kommunikationen sker.
För att vi ska kunna marknadsföra våra produkter i sociala kanaler och på vår hemsida.-Namn
 -Användarnamn
 -Profilbild
 -IP-adress
 -Annan information som du väljer att delge oss i våra sociala medier.
För att vi ska kunna administrera och regramma kundbilder på Instagram eller dela andra typer av inlägg från dig.Uppgifterna du lämnar ligger kvar i våra flöden tills du väljer att själv ta bort dom eller återkallar ditt samtycke.Vi ber alltid om ditt samtycke t.ex. innan vi regrammar din bild på Instagram. Du kan alltid dra tillbaka ditt samtycke genom att höra av dig till oss.Berörda sociala medier som du har samtyckt till   (Instagram, Facebook).Hos tredje part (Instagram, Facebook).
För att vi ska kunna hantera dina reklammationer.-Namn
 -Adress
 -Köphistorik
 Annan information som du väljer att delge oss i ärendet, till exempel beskrivningar och foton.
För att vi ska kunna förmedla vad felet är till våra leverantörer samt vem de eventuellt ska ersätta.Tills ärendet kan betraktas som löst.Krävs för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden enligt köpeavtalet.Berörda leverantörer.Där kommunikationen i ärendet har skett. Vanligen på vår e-postserver eller i sociala medier.
För att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till våra prenumeranter-Namn
-E-postadress
För att vi ska kunna skicka de nyhetsbrev som du vill ha.Tills du säger upp din prenumeration.Vi ber om ditt samtycke innan du blir prenumerant. I vårt E-handelssystem

Rulla till toppen
0
VARUKORG
  • No products in the cart.