Information och villkor

Innehållet i denna webbutik tillhandahålls, uppdateras och hanteras av följande företag:

Fru Olesen Garn & Design AB

Webadress
: https://fruolesen-garn.se
Organisationsnummer: 559344-1420
Postadress:
Hammarnäs 500
837 91 Mattmar

Tel nr: 0703673056
E-postadress: info@fruolesen-garn.se

 • Swish: 123 217 4860
 • KLARNA
 • Bankgiro: 5765-4832
 • Postgiro: 195 15 34-5
 • PayPal
 • Bankinsättning: IBAN: SE16 9500 0099 6018 1951 5345 BIC: NDEASESS


Du kan också kontakta oss via frågeformuläret.

Vi reserverar oss för eventuella skrivfel på denna sida och övriga sidor i webshoppen. Vi reserverar oss även för slutförsäljning av produkter.

Tänk på att en viss färgnyansskillnad utom vår kontroll kan förekomma på produktbilderna beroende på typ av bildskärm, fotokvalitet och upplösning.

Beställning

En beställningsbekräftelse till den e-postadress du uppgav i kassan efter att du har gjort en beställning. Där finns all information om din beställning, inklusive fakturaadress, leveransadress, varor, priser och fraktkostnad. Om något är fel i beställningen, kontakta oss omedelbart via e-post: info@fruolesen-garn.se så gör vi en korrigering under förutsättning att varorna ej har hunnit skickas. Har varorna hunnit skickas kan det tillkomma en avgift för ändring av adress- och kontaktuppgifter hos fraktbolaget.

Prenumeration FIRST AID KNIT

Boxen ges ut 4ggr per år. Prenumerationen tecknas tillvidare och sägs upp senast 1månad innan boxen skickas. FIRST AID KNIT skickas ut i början av mars, juni, september och december

Betalning

När du genomfört en beställning skickas en beställningsbekräftelse till den e-postadress du uppgav i kassan. I e-postmeddelandet finns all information kring din beställning, som fakturaadress, leveransadress, produkter, priser och fraktkostnad. Om något är fel i beställningen, bör du kontakta oss omedelbart via e-post Alla priser är dagsaktuella och kan komma att ändras i framtiden. Individuellt och aktuellt totalpris för din beställning summeras i kassan, inklusive eventuella avgifter för frakt och betalning, samt moms.


Vi erbjuder följande betalsätt i Sverige:

Swish

I kassan kommer information om Swishnummer och att det är viktigt att ange beställningsnummer i meddelandefältet. Beställningen skickas när betalningen är genomförd.

KLARNA

Betalning sker via Klarna och när du är i kassan ser du de olika betalningsalternativen som finns att välja på.

Förskottsbetalning till bankgiro
Betalning kan göras i förskott till Bankgiro 5765-4832. Ange beställningsnummer i meddelandefältet vid förskottsbetalning till bankgiro. Beställningen skickas när betalningen är genomförd. Välj bankgiro som betalmetod i kassan.

Förskottsbetalning till postgiro

Betalning kan göras i förskott till Postgiro 195 15 34-5. Ange beställningsnummer i meddelandefältet vid förskottsbetalning till Postgiro. Beställningen skickas när betalningen är genomförd. Välj postgiro som betalmetod i kassan

Betalning via PayPal

Beställningen skickas när betalningen är genomförd. Beställningen skickas när betalningen är genomförd. Välj PayPal som betalmetod i kassan

Bankinsättning:

IBAN: SE16 9500 0099 6018 1951 5345 BIC: NDEASESS

Ange beställningsnummer i meddelandefältet vid bankinsättning. Beställningen skickas när betalningen är genomförd. Välj bankinsättnig som betalmetod i kassan

Vi erbjuder följande betalsätt till övriga länder:

Betalning via PayPal

Bankinsättning: IBAN: SE16 9500 0099 6018 1951 5345 BIC: NDEASESS

Villkor för betalning anges även i kassan under respektive betalningsalternativ.

Du måste vara 18 år eller ha målsmans godkännande vid beställning.

Leveranser och returer

 • Fast frakt 59kr med PostNord
 • Avhämtning lager Hammarnäs - 0 kr
  • Kontakta oss för att boka tid!

Leverenser till övriga länder

 • Fast frakt 250 SEK med PostNord

Villkor och begränsningar Varubrev med PostNord

Levereras i första hand i postlådan. Om Varubrevet inte ryms i postlådan levereras det vid mottagarens dörr, alternativt i en påse utanpå postlådan. Vid leverans vid mottagarens dörr och i påsen utanpå postlådan, kan PostNord komma att ta ett foto för kvalitetssäkring. Vid avvikelser, när leverans inte är möjlig, aviseras det för avhämtning hos ombud.  Det är brevbäraren som avgör om varubrevet kan levereras vid dörr eller går till ombud. Fru Olesen Garn & Design tar ej ansvar för paket som kommer bort efter det att postnord levererat.


Beställningar över 1200 kr skickas fraktfritt i Sverige

Om inget anges gäller 2-5 arbetsdagars leveranstid. Skulle leveranstiden visa sig bli längre än så kontaktar vi er för att höra om ni vill göra någon ändring i beställningen.

Returer och byte av vara

Returkostnaden är 49 kr för retur via Varubrev. Samma fraktsätt som i den ursprungliga beställningen tillämpas på returen! Returkostnaden dras av från summan som återbetalas för de returnerade produkterna. Kontakta oss via mail innan varan/varorna skickas tillbaka så får du en retursedel eller returkod via mail eller sms.  Så fort vi har fått returvaran gör vi vårt bästa för att så snabbt som möjligt återbetala de returnerade varorna. Observera att eventuell fraktkostnad för den ursprungliga beställningen ej återbetalas. 

Vill du byta vara mot en annan står du för frakten när de skickas till dig oavsett köpesumma dvs 59kr

Vi följer distansavtalslagen och därmed har du rätt att returnera beställda varor inom 14dagar utan att ange någon anledning. Retur sker enligt informationen under rubriken "Returer" ovan.

Om du som kund har hanterat varan i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion och detta lett till att vara som returneras är mindre värd, har vi rätt att dra av en summa motsvarande varans värdeminskning på det belopp som ska återbetalas. Värdeminskningen bedöms från fall till fall.

Returer skickas till:
Fru Olesen Garn & Design AB
Hammarnäs 500
837 91 Mattmar

Återbetalning

Om du nyttjar din ångerrätt betalar vi tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 14 dagar från den dag då vi tog emot varan. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan.

Läs mer om distansavtalslagen hos Konsumentverket: http://www.konsumentverket.se/

Reklamation

Om du vill reklamera en vara meddelar du via mail till info@fruolesen-garn.se snarast möjligt vilken vara det gäller samt vad som är fel. Vi skickar en förutbetald fraktsedel och instruktion till dig så att du kan returnera den felaktiga varan fraktfritt. Enligt lag har du 3 års reklamationsrätt under förutsättning att felet kan åberopas säljaren som ursprungligt inom 6 månader från beställningstillfället.

Ej uthämtade paket

För paket som ej hämtas ut inom 14 dagar debiteras kostnader för leverans, retur samt administrationskostnad, för närvarande 200 kr. Ej uthämtat paket räknas ej som hävning av köp. Enligt svensk lag måste du alltid meddela oss i förväg nyttjande av ångerrätt, reklamation, retur eller byte.

Priser

Alla priser är i SEK (svenska kronor) och inkluderar 6% moms för trycksaker och 25 % moms för övriga varor med reservation för prisförändringar orsakat av prisförändringar från leverantör, felskrivning samt felaktiga priser till följd av felaktig information. Vi förbehåller oss rätten att justera priser till följd av detta.

Tvist

Vid eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Force Majeure

Fru Olesen Garn & Design AB ansvarar ej för fel eller förseningar till följd av omständigheter utom företagets kontroll såsom exempelvis konflikt på arbetsmarknaden, blockad, översvämning, eldsvåda, krig, myndighetsåtgärd, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, sabotage eller större olyckshändelse samt förminskad eller utebliven leverans från leverantör. Företaget tar ej heller ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför företagets kontroll. Företaget ansvarar heller aldrig för direkt eller indirekt skada/förlust som kan uppstå för kund.

Integritetspolicy


På Fru Olesen Garn & Design AB värnar vi om din personliga integritet i enlighet med den nya GDPR-lagen. För detaljer, se vår integritetspolicy.

När du lägger din beställning hos oss behöver du uppge vissa personuppgifter. I samband med din beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt personuppgiftslagen (PUL) rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.

Kontaktformulär